Gæsteoplevelser

taastrup


Holgers Historie


30167375 1829505860427136 1964057047684393485 o

Her er "Holgers" Historie.
Jeg hedder ” Holger”. (opdigtet navn)
Jeg er 40 år gammel. Jeg har haft et misbrug af alkohol i over 10 år. Jeg formåede at passe et arbejde i 9 år, men drak efter fyraften og i weekender. 
I november 2016 blev jeg fyret fra mit arbejde, og så tog mit misbrug for alvor fart. 

Jeg begyndte at stå i Albertslund hver dag og drak, og jeg var så langt ude at jeg hellere ville købe et par bajere med hjem, end købe mad. Jeg mistede pludselig min indtægt fra jobbet, og pludselig levede jeg at venners almisser, da jeg gik fuldstændigt i stå. Jeg formåede ikke engang at søge om kontanthjælp, og jeg mistede også det sted jeg boede, så nu lå jeg på en sofa hos mine venner. Jeg følte at alt var imod mig.
En stille og rolig tirsdag eftermiddag dukkede der en medarbejder op fra TC Taastrup. Arne hedder han. Vi snakkede lidt, og han fortalte om TC Taastrup. TC Taastrups motto er ” kom som du er” og det fik jeg lov at sætte på prøve. De første mange gange jeg kom var jeg fuld som en allike. 
Men så skete der noget. Jeg var pludselig en del af et opbyggende fællesskab, der ville mig ,og jeg oplevede at få modet tilbage igen. I januar havde jeg en samtale med en medarbejder hvor jeg blev spurgt om hvad jeg ville med livet. Det satte nogle tanker i gang. Hvad ville jeg egentligt?? Et job var jo et ønske, men urealistisk, da jeg drak hver dag. Under samtalen fik jeg at vider at han gerne ville hjælpe mig, under visse forudsætninger. … Jeg skulle gå i behandling. Det valgte jeg at gøre, og har nu været i dagbehandling i 2 måneder. Jeg har ikke rørt en øl i 2 måneder, og jeg har fået livsglæden og gå på modet tilbage, samt appetitten. 
For 10 dage siden fik jeg for første gang kontanthjælp, og på mandag skal jeg starte i en jobpraktik som arbejdsmand hos en tømrer. Jeg glæder mig som et barn til juleaften. 
Jeg har intet haft med kristendom at gøre siden min konfirmation. Men i TC Taastrup er der andagt hver torsdag. Jeg begynder at forstå mere og mere, og har været med i kirke 2 gange. Jeg har fået en indre ro i mit liv som jeg aldrig har oplevet før. 
Jeg skal selvfølgelig med ud at cykle Sjælsø rundt, og jeg skal med TC Taastrup på lejr sidst i april. 
Jeg overvejer at tage med på Teen Challenge landslejr i august. Det tror jeg vil være godt for mig!

Hilsen ”Holger ”

Peter Faarbæk

Peter Faarbæk er borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Høje-Taastrup.


Før sommerferien var jeg første gang på besøg hos Teen Challenges Taastrup, her stod jeg ved grillen og fik lejlighed til høre nogle fantastiske beretninger, om et liv med druk, misbrug, vold og masser af svigt. Men det var også beretninger om folk der med den rigtige hjælp og støtte og egen styrke var kommet videre med deres liv. Det var beretninger der gjorde indtryk, og her til morgen var jeg tilbage for at høre mere om det fantastiske arbejde som Jesper og de mange frivillige løfter. Tak for snakken og tak for koppen. Jeg har kæmpe stor respekt for det arbejde I laver!                                                 Jesper Fuchs, daglig leder af TC Taastrup


En sjov opringning


En sjov opringning😀
    Jeg blev ringet op af et menneske i dag der har fået hjælp igennem TC Taastrup. For 1 1/2 år siden var vedkommende hjemløs og levede af de flasker der kunne findes. Ingen pension, da han stod som forsvundet hos kommunen. Vedkommende har været i døgnbehandling i et helt år, takket være en lang bevilling fra kommunen. På stemmen kunne jeg fornemme at der var sket noget i personens liv. Stemmen havde fået en helt ny glød!!
Jesper, jeg har fået 3 ønsker opfyldt i dette år allerede, fortalte han. 
1: jeg har fået min egen bolig!!
2: jeg har fået ordnet mine tænder 
3: jeg har lige købt mig en scooter.

Dette skyldes ene og alene viljen til at lade andre mennesker tale ind i sit liv. Der er gået mange omveje, men målet har været for øje. Glæder mig til at se ham i næste uge. 
Hvad mon målet er for resten af året??
Lidt efter kom dette billede på min telefon

Jesper Fuchs
Daglig leder 
TC Taastrup.

Gæstene siger:
Skærmbillede 2017-08-09 kl. 23.19.53


Jens fik håb


Jens blev mødt på gaden en mandag aften. 

Søndag aften havde han forsøgt selvmord med overdosis. Tirsdag formiddag kom han på værestdet til en samtale og fik en jakke, da han ikke havde nogen. Han blev fortalt at nu havde han fået varmen uden på, og hvis han kom og var med i fællesskabet torsdag aften, ville han med garanti også få varmen inden i. 

Dette skrev han i vores gæstebog:

Skærmbillede 2017-08-07 kl. 22.34.30


En gæst fortæller

 

Jeg syntes det er stort at der er nogen der gør noget for andre, selv om de har familier og job. Det syntes jeg sku er stort. 

Jeg har fået hjælp til møde på kommunen. Jeg har fået midlertidig adresse på værestedet så jeg kan få post. 

Jeg har fået hjælp til at få læst mine breve. Jeg har fået hjælp til at styre min økonomi. 

At det er et kristent værested gør ikke noget. Jeg lavede ballade i religionstimerne da jeg gik i skole, men nu er jeg begyndt at tænke over tingene. At der er andagt hver torsdag har åbnet mine øjne for at livet indeholder mere end bare fis og ballade...

Jeg er blevet modtaget skide fint på værestedet, og det er jeg glad for.

Jeg skulle have tænkt mig mere om for 30 år siden, så havde livet måske været anderledes. Men måske er det ikke for sent!? 

Steen

STEENS BERETNING.

Hej jeg er Steen, og jeg er 46 år gammel – det er en del af min historie.

Jeg er vokset op i, hvad jeg vil betegne som en kernefamilie, med min mor, far og to søskende i Skovlunde nord for København. Min far var alkoholiker, men jeg husker ham ikke som en ubehagelig alkoholiker. Resten af familien fungerede normalt og så gennem fingrene med, min far drak. Da jeg var 12 blev mine forældre skilt. Min far fik en lejlighed i samme boligkompleks som os, så vi kunne stadig se ham dagligt, ligesom min mor og far ofte lavede ting sammen.

I skolen var jeg en dygtig elev. Selvfølgelig lavede jeg drengestreger og som så mange andre af mine venner, prøvede jeg også at drikke og gå til fester, men intet ud over det sædvanlige.

Lige efter folkeskolen kom jeg på EFG (Erhvervs faglig grunduddannelse) for at prøve forskellige arbejdsområder af, før jeg ville uddanne mig videre. Da jeg altid godt har kunnet lide at arbejde med træ, starter jeg i 1990 i lære som maskinsnedker i et firma, og fuldfører i løbet af nogle år min uddannelse. Desværre kan jeg ikke blive i firmaet efter min læretid, så jeg ender på kontanthjælp.

Samtidig med jeg tager uddannelse er jeg frivillig ved beredskabskorpset, noget jeg var rigtig glad for og som jeg lærte meget af.

Herefter bliver jeg bliver sat i jobpraktik ved en tømrer. Som så mange andre håndværkere drikker de en fyraftensøl eller to, så det lærte jeg hurtigt også at gøre, og da det var absolut acceptabelt at drikke efter fyraften, var der heller ikke nogen grund til at skjule det.

Da min jobpraktik periode var ovre, fortsatte jeg med at drikke. Nu havde jeg bare intet job, så ”fyraften” startede tidligere og tidligere på dagen. Jeg var glad for at drikke, drak meget, og skjulte det ikke. Jeg undskyldte mig med, at jeg bare godt kunne lide at drikke - ligesom mange andre.

Selvom jeg drak, har jeg altid haft orden i mine regninger, og min husleje blev trukket af min kontanthjælp og indbetalt til boligselskabet af kommunen. Alligevel gik der noget galt. Huslejen blev af en eller anden årsag ikke betalt, og i stedet for at kontakte kommunen eller boligselskabet foretog jeg mig intet. Efter et stykke tid fik jeg et brev hvori der stod, at jeg ville blive sat ud af mit lejemål.

Jeg besluttede mig for at forlade min lejlighed, og efterlod den som den stod. Jeg tog intet med mig. Et nyt liv var for mig begyndt. Et liv som hjemløs alkoholiker.

De næste år boede jeg på gaden i Taastrup. Jeg sov i opgange, og hvor jeg ellers kunne finde ly for natten. Eftersom jeg ikke kontaktede kommunen stoppede min kontanthjælp, og jeg ernærede mig nu, ved at samle flasker som jeg solgte for at få råd til at købe øl.

Sådan fortsatte det, indtil jeg en dag blev kontaktet på gaden af én der hed Jesper. Han spurgte mig om han måtte tale med mig, og sådan begyndte starten på et venskab. Jesper var ikke alkoholiker, han havde fast arbejde, familie og han var frivillig på et værested som havde åben for misbrugere og hjemløse. Han tog mig

med i Klippen som værestedet hedder, og der var virkelig hyggeligt! Der var mad og de sang om Jesus og holdt andagt, noget jeg aldrig havde prøvet før.

Efter noget tid, åbnede Jesper et værested for misbrugere i nogle af kirken på Ahornvejs lokaler i Taastrup, og jeg blev hurtig fast gæst der. Også der oplevede jeg en rigtig dejlig stemning, og jeg kunne bare være mig selv!

I al den tid jeg havde været hjemløs var jeg ikke blevet barberet eller klippet. Jeg havde faktisk heller ikke været i bad, og mit tøj var beskidt og laset. Jeg var vant til, at mennesker gik i en stor bue udenom mig, når jeg kom gående på gaden, men her var det anderledes. Her var jeg velkommen, og mennesker viste mig interesse for den person jeg var, og ikke fordi de havde ondt af mig.

I TC Taastrup som værestedet kom til at hedde, følte jeg mig noget værd! Langsomt begyndte jeg at få respekten tilbage for mig selv, og Jeg kunne også godt mærke at jeg blev ændret inden i.

En gang i mellem kunne jeg finde på at sige nogle forskellige ting bare for at sige et eller andet. Det var ikke særlig hensigtsmæssigt, for nogen gange var det noget værre skidt og noget virkelig dumt noget jeg fik lukket ud! Men efterhånden begynde jeg at forstå hvad det gjorde ved andre. Det forstod jeg slet ikke til at starte med, men nu begyndte jeg at forstå det, og det gav mig lyst til at ændre det.

Samtidig med jeg kom i TC Taastrup, fik jeg lov til, at give Jesper gode idéer til, hvor han kunne opsøge hjemløse og ensomme mennesker, som kunne have glæde af, at komme på værestedet. På den måde følte jeg, at jeg gav lidt tilbage igen i vores venskab.

Da jeg blev inviteret hjem til Jesper for første gang, var jeg nervøs. Hvad ville hans kone og familie ikke sige til, at han slæbte en bums hjem i deres fine hus? Jeg var urolig for, om de ville blive bange for mig, og for hvad de ville sige til mig. Da jeg kom derhjem var de alle sammen så flinke og ingen sagde noget! Efter besøget begyndte Jespers yngste datter at samle flasker til mig, så jeg ikke selv skulle finde så mange. Det var hendes måde at hjælpe mig på.

Et vendepunkt blev da jeg kom i bad, blev klippet og barberet! Det var vist i december måned, og for første gang blev den forandring som foregik inde i mig synlig for alle andre omkring mig.

Det opmuntrede mig meget! Og jeg kan stadig huske, da jeg var i kirken på Ahornvej og Jesper viste før og efterbilleder af mig fra talerstolen. Der gik et helt sus gennem salen, og bagefter kom flere og sagde at, ”det var godt gået” til mig!

Jeg følte jeg hørte hjemme i TC Taastrup og jeg kunne mærke mit selvværd steg.

Den første februar i 2015 var jeg med Jesper på besøg på Betesda. Jesper havde gennem længere tid fortalt mig om, ”dette her dejlige sted, hvor man kunne få hjælp, og hvor man kunne komme ”på benene” igen”.

Jeg havde dog alligevel ikke troet, at det lå så langt ude på landet, men besøget på Betesda gav mig lyst til at få et hjem igen!

Tilbage i Taastrup, fik jeg lov til at få en co. adresse ved værestedet TC Taastrup. Det åbnede for muligheden for at få kontanthjælp igen, og Jesper tog med mig på kommunen for at tale med dem om min fremtid. På kommunen troede de jeg var forsvundet eller død, for det sidste spor der var efter mig, var da jeg efterlod alle mine ting, og forsvandt fra min lejlighed flere år tidligere.

14225624 1246399175404477 6612956887031623404 n

Da sagsbehandleren hørte om, hvordan jeg havde levet uden indtægt som hjemløs alkoholiker i flere år, kunne han også se en idé i at forsøge at få mig på rette spor igen. Det har nu bevirket, at jeg bor på Betesda på 6. måned. Jeg er nu i botræning, hvor jeg skal tilbage på sporet som ”normalt” menneske.

Jeg har rykket mig meget, men der er stadig en del vej tilbage!

Jeg er glad for jeg åbnede døren på klem for Jesus. Jeg kan godt se, at Han fik Jesperog mig til at mødes, og jeg kan godt se at han har en plan for mig.

Jeg håber jeg vil få kontakten til min familie tilbage, og jeg tænker også, at jeg skal tilbage til Taastrup igen på et tidspunkt.

Hilsen Steen

 

Efter endt behandling på Betesda besluttede Steen sig for at flytte til Blåhøj, da han nåede til erkendelsen af at fællesskabet på Betesda er afgørende for et liv uden misbrug og hjemløshed.

Steen har fået kontakt til sin søster som han ikke har set i mange år.

En gæst siger om os:

”Jeg hedder Per, er 45 år og var hjemløs i ca. 6 måneder. TC Taastrup hjalp mig på rette vej ved at skabe kontakt til et midlertidigt ophold på et pensionat.TC Taastrup startede i slutningen af januar, med en håndboldaften på tv, hvor 5 brugere mødte op.Siden har de haft åbent hver torsdag fra 19-21. Gennem tiden er flere brugere kommet til. Fællesspisning, bowling, bob og bordfodbold har været på programmet og jeg har brugt mange gode timer der. Jeg har været så heldig, at jeg har fået lov til at se hvordan deres arbejde og personlige fremtræden har gjort indvirkning på os som kommer der. Bare det, at ikke troende kommer igen og vil have fællesskab, fortæller en hel del om hvor vigtigt det er at være der for andre.Stor tak TC Taastrup for den varme og kærlige medmenneskelighed i deler med oplandet”

Kasper

Jeg hedder Kasper (opdigtet navn)

Jeg er snart 40 år. 

Jeg er på heroin og coke. 

Jeg har kendt til TC Taastrup i ca. 2 år. Jeg sælger hus forbi lige der, hvor TC Taastrup er opsøgende på gaden. Jeg kom dog ikke på værestedet det første år, da jeg ikke følte, at det var et sted, jeg burde komme, da jeg jo er misbruger. En tirsdag tog jeg min kammerat med, da jeg blev lokket med en gratis frokost. 

Jeg blev velmodtaget af Jesper, men jeg var i tvivl, om de andre medarbejdere ville tage ligeså godt imod mig. Men det gjorde de! Jeg har endnu ikke kommet en torsdag, hvor jeg ikke er blevet mødt med åbne arme. Det er jeg slet ikke vant til. 

Jeg kom fast i efteråret 2016, men holdte en pause i foråret 2017, da jeg rendte og dealede stoffer i København. Jeg blev væk, da jeg ikke troede, at de ville acceptere mig i TC. Jeg vidste, at jeg havde en falsk facade. 

Men så begyndte jeg at komme igen. En torsdag under en andagt kom jeg til at tænke over livet. Vi hørte et vidnesbyrd fra en mand der hedder Jay Fallon, og det gjorde noget i mig. Jeg kunne se mig selv i ham!

Jeg hadede at komme i kirke, med mindre det var jul, konfirmation eller bryllup. Der kunne jeg trygt komme, for der handlede det ikke om mig og mit liv.  Ved andre besøg i kirken vidste jeg, at præsten ville berøre nogle emner, som jeg personligt gik og bøvlede med. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere det, derfor holdte jeg mig væk fra kirken.

Jeg blev inviteret med til Sjælsø rundt, og det var jeg glad for. Jeg ville vise, at jeg kunne noget, og jeg fik en følelse af, at jeg rent faktisk var velkommen i fælleskabet i TC Taastrup.  

Jesper og jeg sov på værestedet natten før, og det var rart, da jeg så vidste, at der ikke kom forhindringer der gjorde, at jeg ikke kunne deltage alligevel. 

Vi hørte hele Jay Fallons prædiken da vi lå under vores dyner. Der tænkte jeg at der var måske noget med ham Gud. 

Jeg er begyndt at bede aftensbøn, og jeg tager mig selv i at snakke med ham i løbet af dagen. 

Jeg bad om, at jeg måtte få et job. Det er ved at være en realitet. Jeg har bedt om styrke til at komme ud af mit misbrug, og jeg har bedt om at gense mine børn. Der er mange ting, som er blevet bedt om. Jeg sad med en ”fed” en aften, og bad til gud om et tegn, hvis han var der, og han ikke ønskede, at jeg røg hash mere. Pludselig kom der et kæmpe tordenskrald, og der kom kun det ene! Så jeg tror på, at Gud hører bøn.

Jeg vil med på Teen Challenge landsstævne i uge 31. Jeg tror på, at det vil være rigtigt godt for mig. Jeg har brug for nye venner og en ny omgangskreds. 

I dag skal jeg med Jesper ud at købe en bibel. Det er for at lære at læse i den, for jeg har brug for at lære Jesus at kende. Det var jo ham der døde for, at jeg kan få nyt liv!!

Anders

Jeg hedder Anders (opdigtet navn)

Jeg er 53 år gammel. 

Jeg har været gift og har børn. Jeg har haft eget firma.

Jeg har været på sprøjten, både med speed, metadon og heroin. Pt er jeg på metadon og piller samt hash.  Jeg var 14 år, da mit misbrug startede.

Jeg mistede alt; firma, familie ja, alt.

 

Jeg sad 22 timer i døgnet i min seng og bare stenede. Der har jeg siddet i 6 år! Jeg var kun på gaden om onsdagen for at handle. Dog i max 1 time.  Når jeg sad i min seng kørte der negative tanker rundt i mit hoved. Tanker om:

 

-Min barndom

-Jeg skabte selv en atmosfære så min børn fravalgte mig. 

-Min bror har røvrendt mig. 

-Jeg føler mig udnyttet. 

-Jeg mistede alt. 

-Jeg gentog min fars ikke succes. 

 

 Men en dag fik jeg øje på noget. Jeg syntes pludselig, at jeg så noget nyt i det maleri der hang ved min seng. Jeg syntes, at der i maleriet var en skikkelse af Jesus. En Jesus jeg syntes jeg kendte, og havde læst om.

 

Jeg blev inviteret med i TC Taastrup af min kammerat. Han vidste at de kunne hjælpe mig da han selv havde fået hjælp der. Vores behov for hjælp er dog forskelligt. Aftenen før jeg første gang kom i TC Taastrup sov jeg hos min ven. Jeg vågnede midt om natten fordi han græd. ” Jeg ønsker sådan for dig, at du må komme med i TC Taastrup, fordi de kan hjælpe dig, og så er der noget med ham Jesus!” sagde han. Så om torsdagen tog vi sammen afsted. Jeg var både skæv og fuld, men for første gang mærkede jeg en kærlighed og omsorg jeg aldrig før havde mærket! Nogle mennesker der var interesseret i mig, trods min tilstand og jeg fik et kæmpe kram! 

Pludselig fik jeg håb og tænkte; ”Jeg vil ud af mit fængsel”.

 

Jeg har været til samtaler i TC Taastrup om tirsdagen Det har givet mig et nyt syn på mig selv. Jeg fik hjælp til at lave et ugeskema, men små “ nemme “ opgaver hver dag. Beretningen om at Barabas der blev løsladt fordi Jesus tog hans plads, lærte mig at jeg aktivt kan bruge bibelen ind i mit liv!!  En anden tirsdag snakkede vi om Mefiboshet der følte sig som en død hund. Den ramte noget i mig! Det var sådan jeg så mig selv! Jeg fik tilsendt en undervisning om denne Mefiboshet og den har jeg hørt 2 gange. Nu tror jeg på, at der er en plads på paladset med mit navn på. Det var den tirsdag jeg gav mit liv til Jesus. Jeg oplever i perioder, at jeg ikke længere er en død hund, men når jeg møder modgang kan den døde hund godt kigge frem igen, og så er jeg glad for det netværk jeg har i TC Taastrup. 

 

Jeg har nærmest fået et nyt liv. Jeg har oplevet mere de sidste 16 uger, end jeg har oplevet de sidste 8 år.  Jeg er i TC Taastrup 2 gange om ugen, samt i City kirken hver søndag.  Jeg kan have dårlige dage, hvor jeg må blive hjemme, men nu har jeg lange perioder hvor jeg hverken drikker eller ryger hash.

 

Den 11.Juni 2017 cyklede jeg Sjælsø Rundt med TC Taastrup. Vi havde trænet mange gange op til løbet, og jeg oplevede at jeg kunne overkomme mere og mere. Det har virkelig givet mig mod på meget mere i livet.

Jeg har et ønske i nær fremtid om at komme i behandling for at komme ud af medicinen og har hørt om Betesda og deres resultater.

 


© TC Taastrup 2017