Holgers Historie


30167375 1829505860427136 1964057047684393485 o

Her er "Holgers" Historie.
Jeg hedder ” Holger”. (opdigtet navn)
Jeg er 40 år gammel. Jeg har haft et misbrug af alkohol i over 10 år. Jeg formåede at passe et arbejde i 9 år, men drak efter fyraften og i weekender. 
I november 2016 blev jeg fyret fra mit arbejde, og så tog mit misbrug for alvor fart. 

Jeg begyndte at stå i Albertslund hver dag og drak, og jeg var så langt ude at jeg hellere ville købe et par bajere med hjem, end købe mad. Jeg mistede pludselig min indtægt fra jobbet, og pludselig levede jeg at venners almisser, da jeg gik fuldstændigt i stå. Jeg formåede ikke engang at søge om kontanthjælp, og jeg mistede også det sted jeg boede, så nu lå jeg på en sofa hos mine venner. Jeg følte at alt var imod mig.
En stille og rolig tirsdag eftermiddag dukkede der en medarbejder op fra TC Taastrup. Arne hedder han. Vi snakkede lidt, og han fortalte om TC Taastrup. TC Taastrups motto er ” kom som du er” og det fik jeg lov at sætte på prøve. De første mange gange jeg kom var jeg fuld som en allike. 
Men så skete der noget. Jeg var pludselig en del af et opbyggende fællesskab, der ville mig ,og jeg oplevede at få modet tilbage igen. I januar havde jeg en samtale med en medarbejder hvor jeg blev spurgt om hvad jeg ville med livet. Det satte nogle tanker i gang. Hvad ville jeg egentligt?? Et job var jo et ønske, men urealistisk, da jeg drak hver dag. Under samtalen fik jeg at vider at han gerne ville hjælpe mig, under visse forudsætninger. … Jeg skulle gå i behandling. Det valgte jeg at gøre, og har nu været i dagbehandling i 2 måneder. Jeg har ikke rørt en øl i 2 måneder, og jeg har fået livsglæden og gå på modet tilbage, samt appetitten. 
For 10 dage siden fik jeg for første gang kontanthjælp, og på mandag skal jeg starte i en jobpraktik som arbejdsmand hos en tømrer. Jeg glæder mig som et barn til juleaften. 
Jeg har intet haft med kristendom at gøre siden min konfirmation. Men i TC Taastrup er der andagt hver torsdag. Jeg begynder at forstå mere og mere, og har været med i kirke 2 gange. Jeg har fået en indre ro i mit liv som jeg aldrig har oplevet før. 
Jeg skal selvfølgelig med ud at cykle Sjælsø rundt, og jeg skal med TC Taastrup på lejr sidst i april. 
Jeg overvejer at tage med på Teen Challenge landslejr i august. Det tror jeg vil være godt for mig!

Hilsen ”Holger ”

© TC Taastrup 2017