Et sted at være

Vi har pt. åbent hver torsdag på Ahornvej 3 i Taastrup fra kl. 18-20 og ønsker at være et fristed, hvor gæstene mærker, at de kan komme som de er, hvor der bliver lyttet og hvor man trygt kan dele problemer eller bekymringer.

Gadeplansarbejdet sker onsdage og torsdage i løbet af dagen hver anden uge.17834972 1457442820966777 1793958707651316600 o

” Da jeg besøgte TC Taastrup mødte jeg mennesker, hvis liv var

blevet forandret. Hvor håb og glæde var tilbage. Og hvor engagement og omsorg lyste ud af de frivillige. Jeg gik rørt derfra”  

Michael Ziegler, borgmester

 

Værestedets åbningstider:

Tirsdag 10-12

Torsdag 18-20

Aktiviteter og metoder

Der kommer mellem 16 - 35 gæster hver uge i værestedet.

I værestedets åbningstid om torsdagen bliver gæsterne mødt med tillid, anerkendelse, hjertevarme og ligeværdighed. Det betyder, at gæsterne oplever at få et fristed, hvor de mærker, at de kan komme som de er, hvor der bliver lyttet, og hvor de trygt kan dele problemer eller bekymringer.

Der er en hyggelig, afslappende og imødekommende stemning, som har stor betydning for at gæsterne får håb og tro på en ny fremtid.

8D766142-04C0-4ADA-8F31-2EBEF7CA87E8

Bordfodbold, brætspil og mange andre ting er medvirkende til sjove og hyggelige aftner, hvor medarbejdere og gæster lærer hinanden rigtigt godt at kende   

 

Jeg hedder Per, er 45 år og var hjemløs i ca. 6 måneder. TC Taastrup hjalp mig på rette vej ved at skabe kontakt til et midlertidigt ophold på et pensionat.TC Taastrup startede i slutningen af januar, med en håndboldaften på tv, hvor 5 brugere mødte op.Siden har de haft åbent hver torsdag fra 19-21. Gennem tiden er flere brugere kommet til. Fællesspisning, bowling, bob og bordfodbold har været på programmet og jeg har brugt mange gode timer der. Jeg har været så heldig, at jeg har fået lov til at se hvordan deres arbejde og personlige fremtræden har gjort indvirkning på os som kommer der. Bare det, at ikke troende kommer igen og vil have fællesskab, fortæller en hel del om hvor vigtigt det er at være der for andre.Stor tak TC Taastrup for den varme og kærlige medmenneskelighed i deler med oplandet

0A5A0741


 Høje Taastrup D.17/10-2016 

Udtalelse vedrørende værestedet TC Taastrup 

Igennem mit arbejde som hjemmevejleder i Høje-Taastrup kommune, er jeg støt på en mand, ved navn Jesper Fuchs. Jesper driver værestedet TC i Taastrup, hvor alle er velkomne. 

Jespers ildhu og arbejdsiver er enorm, og det er tydeligt at han brænder for at give socialt udsatte borgere en chance mere i livet. Jesper laver ofte opsøgende arbejde på gadeplan, og her har han ”opsnappet” mange socialt udsatte/hjemløse, og har formået at sluse dem ind i værestedsregi, hvor der bydes på et måltid mad, og frem for alt, en god snak. 

Udover dette arrangerer TC også ture som bla.: 

- Fisketure 

- Cykelture (sjælsø rundt) 

- Bowling 


Og meget mere 

Det er mit klare indtryk, at i værestedet TC opstår der håb og nye drømme for fremtiden, hos brugerne/borgerne, og at det er et trygt og godt sted at komme. 

Hjemmevejleder 

Thomas Kjærbøl 


18033892 1476032325774493 381363673043292543 n


I TC TAASTRUP HAR VI DET SJOVT!!

Alle har brug for at føle sig velkommen og set!I dag kom der en hjemløs svensk mand på værestedet. Han havde ikke spist i 2 dage. Han var med til spisningen, bordfodbold og andagt. Efter at have fået udleveret et par varme sokker, trøje og en sovepose begyndte han at græde. "Vilken kärlek, Vilken kärlek "fik han fremsagt. " det er den bedste aften jeg har haft i lang lang tid". Da vi var færdige blev han sat af samme sted som vi fandt ham. Ham håber vi at se igen. På billedet bliver der danset til Herreys Diggi-loo diggi


“Friendship is a single soul dwelling in two bodies.” – Aristoteles© TC Taastrup 2017